Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Рашист за катування людей на Київщині отримав 10 років тюрми

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури
фото Офісу генпрокурора

Фото: Depositphotos

До 10 років ув’язнення засуджено командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців Київщини.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд заочно визнав командира бойової машини зс рф винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району Київської області, засуджений на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців.

Направивши на них автоматичну зброю, погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь для допиту.

Командир бойової машини одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит.

Військовослужбовець рф здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих громадян до підвалу, де змушував роздягнутися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Київській області, оперативний супровід - ДЗНД СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ