Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти обстріляли Дніпро, Сумщину, Одещину, Миколаївщину, Луганщину і Донеччину

Російські окупаційні війська продовжують нахабно обстрілювати українські території.
фото - t.me/dnipropetrovskaODA

Зокрема, як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, сьогодні вранці окупанти два ракетні удари по місту Дніпро, внаслідок чого одна людина отримала поранення та зазнав руйнування об’єкт транспортної інфраструктури.

дну ракету наша ППО збила. Уламки впали на приватне подвір’я. Поранено жінку. Пошкоджено 2 будинки. Інша ракета втрапила по об’єкту транспортної інфраструктури. Його зруйновано", - написав він у своєму телеграм-каналі. 

Також за минулу добу окупанти гатили по Сумщині з території росії. Зокрема, як повідомляють у пресслужбі ОВА, найбільше постраждали Білопільська, Ворожбянська, Новослобідської громади. Втрати і руйнування наразі уточнюють. Зокрема у пресслужбі МВС повідомляють, що російські війська здійснили обстріл з реактивної системи залпового вогню "Град" з боку російського населеного пункту Понури. Нараховано біля десятка пострілів.  Внаслідок обстрілу пошкоджене приватне помешкання в одному з населених пунктів Великописарівської територіальної громади.

Як повідомили в ОК "Південь" росія завдала ракетний удар по населених пунктах Одещини. За попередньою інформацією, руйнувань та поранених немає.

Водночас вдарили по житлових кварталах Миколаєва. Внаслідок удару постраждала одна людина. Детальна інформація щодо наслідків з’ясовується. Також вранці, о 7.30, внаслідок обстрілу смт Первомайське було пошкоджено школу, жертв немає. Вчора вдень та приблизно о 23.30 обстрілювали Широківську громаду. Потерпілих немає, однак пошкоджено житлові будинки.

Водночас російські загарбники обстріляли населені пункти Донецької областіЯк повідомили у пресслужбі ОВА, важкі бої тривають за Дробишеве поблизу Лиману, над яким ворог намагається встановити контроль. Також ведуть бої на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямках.

Тривають постійні обстріли не лише військових позицій, а й населених пунктів. За добу - 7 загиблих та 6 поранених.

Вчора окупанти завдали ракетний удар по важливих промислових об'єктах, зокрема Кнауф Україна. У Бахмуті - пряме влучання ракети у житловий будинок. Є загиблі та поранені. 

Найбільше продовжує страждати Луганська область. Як повідомив у телеграмі очільник ОВА Сергій Гайдай, вчора у Привіллі біля річки Сіверський Донець знайдено двох загиблих із ушкодженнями у вигляді мінно-вибухових травм, також надійшла інформація про втрачені життя у Золотому та Попасній.

За його словами, наразі лікарі в Дніпрі борються за життя 15-річної дитини з Гірського, яка позавчора після обстрілу населеного пункту росіянами отримала травму нирок.

Крім того, вчора осколкове поранення отримав житель Сєвєродонецька. А вдень росіяни вкотре відкрили вогонь по "Азоту" – пошкоджено одну із адмінбудівель та прохідну об’єднання.

Як зазначив Гайдай, за минулу добу Луганськ зазнав 15 артилерійських атак. Руйнувань зазнали 12 багатоповерхівок, у декількох з них згоріли квартири та дах. Також полум’ям були охоплені торговельні павільйони міста.

По селах Попаснянської громади вчора завдано ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35. Пошкоджень багато. Із виявлених – будинки в Золотарівці, Комишувасі, Врубівці, а також у місті Гірське.

Для авіаційної підтримки наступальних дій агресор зосередив у Луганській області близько п’ятнадцяти вертольотів, намагається вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєверодонецьк.

На фронті Луганщини і Донеччини за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено три танки, три артилерійські системи, шість одиниць бойової броньованої техніки та сім автомобілів противника.

Підрозділи ППО збили дев’ять безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10" та один оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс типу "ZALA".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ