Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти обстріляли Запоріжжя, Сумщину, Дніпропетровщину, Луганщину і Донеччину

Російські окупаційні війська продовжують цинічно завдавати нищівних ударів по цивільній інфраструктурі в різних областях України.
фото - t.me/Zhyvytskyy

Так, сьогодні, 25 травня 2022 року, о 05:13 російські війська запустили чотири крилаті ракети по місту Запоріжжя. Одну з них збило наше ППО. Інші три атакували два райони міста - гатили по цивільних об’єктах Шевченківського району та торговельному центру в Олександрівському районі. У приватному секторі щонайменше 62 пошкоджені будинки. Наразі відомо щодо однієї загиблої громадянки та трьох поранених. 

Російська армія продовжує обстрілювати Гуляйполе, намагаючись знищити місто, яке тримає оборону і не дає ворогу просунутися на Запоріжжя. Відтак внаслідок російських артилерійських атак горіли господарські споруди, складські приміщення та транспортувальна стрічка елеватора.

Також на Дніпропетровщині зранку ворог завдав три ракетні удари по Кривому Рогу і поцілив у промислове підприємство. Є серйозні руйнування. Інформацію щодо постраждалих уточнюють. Також у Криворізькому районі окупанти знову обстріляли з "Ураганів" Широківську та Апостолівську громади. Людей не зачепило. Апостолово залишилося частково без світла.

На Сумщині приблизно о першій години ночі з території росії ворог випустив ракети по нашому Краснопіллю. Пуск, попередньо, був з літака, який не перетинав державний кордон. Постраждали будинки мирних мешканців. Пошкоджені орієнтовно 20 будинків та ЛЕП. Половина селища лишилась без електроенергії. Загиблих попередньо немає.

У Сєвєродонецьку на Луганщині росіяни б’ють по скупченню людей. Вони знають, що на сєвєродонецькому "Азоті" облаштовані бомбосховища, і скеровують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано. Також ворогу відомо, в яких школах є укриття – туди теж б’ють не випадково. Поблизу одного із навчальних закладів 24 травня поранено жінку.

Загалом за 24 травня шестеро загиблих та вісім поранених. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

Кількість пошкодженого за учорашній день житла порахувати важко. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири – в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три – у Золотому та Тошківці, по два – в Катеринівці та Нирковому, один – в Гірському.

Також за 24 травня росіяни вбили 12 мирних жителів Донеччини: 3 у Бахмуті, 2 у Торецьку, 2 в Авдіївці, 2 у Райгородку, 1 у Лимані, 1 у Миколаївці та 1 в Калиновому. Ще 10 людей отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ