Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти продовжують активно обстрілювати Харківську область: що відомо

Упродовж минулої доби на території Харківської області російські окупанти здійснили 66 обстрілів, внаслідок яких 11 загиблих та понад 14 поранених.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов у телетері вранці 11 квітня, - передає Суспільне.

Близько 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню — «Град» та «Смерч», артилерія, танки. Бої у нас відбулися по Дергачівському напрямку, Золочівський район, можна так назвати. Постраждали знову житлові райони та квартали П’ятихаток, Салтівки, Олексіївки, ХТЗ, Холодної Гори тощо. За вчора ми зафіксували 11 загиблих серед мирного населення, серед них 7-річна дитина. Більше 14 людей зазнали травм, вони доставлені до лікарень. 

Вночі нас обстрілювали зі «Смерчів». Це буквально один-два залпи, і ракети летять до житлових кварталів, де немає жодної військової чи іншої спеціальної інфраструктури. 

Найкритичнішою точкою залишається Ізюмський напрямок. Там ведуться активні бойові дії, ворог там несе значних втрат серед авіації, танків, живої сили противника. Над Харковом авіації ми не спостерігаємо. Лише подекуди безпілотні летальні апарати в якості розвідників, який один було цієї ночі збито.  

Щодо евакуації, ми проводимо по Ізюмському напрямку, це місто Лозова і Барвінкове. З Лозової виїхало вже близько 30 тисяч людей, залишається ще стільки ж. Якщо ми говоримо про гуманітарні коридори, то їх нам ворог не дозволяє проводити і не погоджує. Ми самостійно довозимо до найближчих населених пунктів, після того волонтерами чи органами місцевого самоврядування розвозимо. 

Найкритичніше там, де ми звільняємо наші території. Наприклад, вчора ми завершили повністю зачистку населеного пункту Вільхівка. Це по Роганському напрямку. І там ми вже сьогодні плануємо завезти гуманітарний вантаж. 

Спостерігаємо так само важку ситуацію по Вовчанському напрямку, по Куп’янському. Це ті території, які зараз знаходяться тимчасово під окупантами. І, звичайно, Липецький і Циркунівський напрямки. 

Несподіванок, на жаль, велика кількість. У нас по Харківщині вже близько 2 тисяч житлових будинків зруйновано наразі. І якщо ми заходимо, наприклад, у Вільхівку, то дуже мало житлових будинків, які вціліли. Наприклад, був житловий будинок, де у підвалі спалили заживо цілу сім’ю. І зараз цим фактом займаються правоохоронні органи. Був знайдений фельдшер із зав’язаними за спиною руками і пострілом у голову зі слідами насильницької смерті. 

Руйнування. На прикладі будівлі Харківської обласної державної адміністрації, ще потрібно зробити низку експертиз і з’ясувати, чи можемо ми в принципі і чи це безпечно зберігати цю будівлю і відновлювати її. Можливо, доведеться залишити фасадну частину, а інше це вже буде новобудова.

Щодо посівної, ми плануємо засіяти від 60 до 80% орних земель Харківщини. Звичайно, це залежить від військової обстановки. Однак з чим ми стикаємося і наші аграрії, це з тим, що поля подекуди є замінованими. Ми зустрічаємо міни так званого віддаленого терміну вибуху. Вони вибухають лише із певним контактом — або із сільгосптехнікою, або із людиною. І ми, звичайно, дуже обережно інструктуємо і аграріїв, і вони дуже обережно проводять посівні. Поля, орні землі також постраждали завдяки вибухам. Це все затримує процес».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ