Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти випустили 8 ракет по Яворівському полігону: що відомо

Сьогодні на світанку приблизно о 5:53 у Львові та області було чути вибухи. В той час у місті, як і у решті частини України була двогодинна повітряна тривога.
Фото з МЦМБ.

Згодом Львівська обласна військова адміністрація повідомила, що російські окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, який відомий усім як Яворівський полігон. За попередніми даними, рашисти випустили 8 ракет.

Керівник Львівської області Максим Козицький повідомив, що окупаційні сили здійснили авіаудар ракетами по території Міжнародного центру миротворчості та безпеки у проміжку з 3:00 до 4:00.

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив інформацію про авіаудар і закликав не публікувати фото та відео з місць обстрілів.

Речник Академії Сухопутних військ ЗСУ Антон Миронович сказав "Суспільному", що по одній із військових частин на Львівщині був завданий ракетно-бомбовий удар.

"За останніми даними, принаймні не було 200-х. По 300-х інформація уточнюється. Певну роль свою ППО відіграло", - сказав Миронович.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки розташований за 30 км на північний захід від Львова і орієнтовно за 20 км від кордону з Польщею.

Ситуацію також прокоментував радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"По-перше, чому це робиться? Це робиться, тому що росіяни намагаються показати, що немає жодної точки, де можна бути спокійними. Це потрібно для деморалізації українського суспільства. Ця тактика зрозуміла", - сказав Денисенко.

Зокрема, він нагадав, що вночі 12 березня була оголошена повітряна тривога по всій території України, включно із Закарпаттям, а за день до цього - на половині території країни.

"Тобто вони пробують показати, що в країні немає безпечного місця. Особливо розуміючи, що Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська область з великою кількістю переселенців", - зазначив радник міністр.

Щодо авіаудару по Яворівському полігону, то, за даними Денисенка, спрацювало ППО, одна з ракет була збита.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ