Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рава-Руська міська рада зароблятиме відсотки на депозитах

Рава-Руська міська рада підписала договір з «Приватбанком» щодо розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках.

Так, міська рада вперше розмістила 4 млн грн в банку для того, аби отримати з них відсотки. Це – кошти, передбачені на співфінансування мікропроєктів, закупівлю дитячих майданчиків та ремонт доріг.

Як розповіли у Рава-Руській міській раді, наразі потреби використовувати цих коштів немає, адже спершу необхідно, аби були виконані всі роботи, на які вони передбачені. А це, як очікуються, відбудеться не раніше травня-червня. Тому, аби гроші міста даремно не зберігались в Державній казначейській службі, їх і вирішили покласти на депозит.

- Необхідну суму ми зможемо у будь-який момент перерахувати зняти з депозиту і перерахувати на ті справи, які запланували. Звісно, це не буде одразу вся сума, а та, яка залишатиметься на депозиті, і надалі приноситиме відсотки, - розповів міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

4 млн грн розмістили під 10% річних. Це – найвигідніша пропозиція, яку зробили банки.

У Рава-Руській міській раді очікують, що, розмістивши кошти на депозиті, зможуть додатково залучити у бюджет пів мільйона гривень.

За словами міського голови, Рава-Руська міська рада - єдина в Жовківському районі, яка використала своє право розміщувати кошти на депозитних рахунках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ