Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Регулятор оголосить конкурс на 38 вільних радіочастот

Національна рада 20 грудня ухвалила рішення про оголошення конкурсу та затвердження конкурсних умов на 38 вільних радіочастот. Про це повідомили у прес-службі НРУ з питань телебачення і радіомовлення.

У зв’язку з наявністю вільних радіоканалів Національна рада проведе конкурс для мовлення на 37 FM-частотах і одній середньохвильовій частоті в 16 областях України. Це буде конкурс для розбудови місцевого мовлення із можливістю ретранслювати радіопрограми суспільного мовника і військово-патріотичного радіо.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 0,1 кВт, а також 0,2 кВт у місті Чернігові.

Серед частотних присвоєнь, що виставлені на конкурс, є частоти у Ладижині і Ковелі Вінницької області, Коростені Житомирської області, Таращі Київської області, Бориславі, Бродах, Радехові, Турці і Червонограді Львівської області, Балті Одеської області, Решетилівці і Горішніх Плавнях Полтавської області, Лебедині і Шостці Сумської області, Куп’янську Харківської області, Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Умані і Смілі Черкаської області, Вижниці і Новодністровську Чернівецької області, Чернігові та Ічні Чернігівської області.

Згідно з конкурсними вимогами до програмної концепції в загальному обсязі власного мовлення не менше як 15 відсотків мають становити інформаційні передачі місцевої тематики. Також дозволяється ретрансляція програм Суспільного мовлення та програм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України ("Армія FM – військове радіо"). Граничний обсяг мовлення –  24 години на добу.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковане в газеті "Голос України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ