Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ремонт дороги Бориня – Боберка продовжать у 2021 році

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Цього року дорожники відремонтували 5 кілометрів автомобільної дороги Бориня-Боберка із запланованих 10. Про це повідомили 3 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, весною ремонт планують продовжити. Для цього дорожники зараз проводять земляні роботи: влаштовують канали для відводу дощової води, прокладають дренажну систему та укріплюють узбіччя.

“Дорожники працюють безперервно, аби до морозів завершити всі підготовчі роботи на дорозі в гірському регіоні, що стоїть на складних грунтах. Загальна протяжність автошляху – 30 кілометрів. Вартість ремонту – 420 млн гривень.  На цей рік нам командно вдалось залучити з держдорфонду на ремонт 90 мільйонів гривень. Використали майже половину. Решта сума є перехідною на наступний рік. Окрім того, ставимо ціль – залучити додатковий фінансовий ресурс, щоб відремонтувати повністю цю дорогу. Ремонт автошляхів в гірській місцевості пришвидшить економічний розвиток краю, збільшаться туристичні потоки, а це сприятиме залученню інвестицій та створенню нових робочих місць”, - зазначив Юрій Бучко.  

Це ще одна дорога Малого карпатського кола. Роботи виконує підрядна організація “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ".

Наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту "Мале Карпатське коло".

Передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, автомобільну дорогу, що веде до Поморянського замку завершують ремонтувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ