Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ремонт на одній з вулиць Дрогобича будуть проводити у чотири етапи

Як повідомляє КП "Дрогобичводоканал", ремонтні роботи на вул. Самбірській будуть проводитися чотирма етапами.
Фото: Дрогобицька міська рада

10 липня підприємство ліквідувало витік води на вул. Самбірській на водопроводі діаметром 300 мм. Цього дня проблему було вирішено частково, тому й залишився огороджений котлован.

Чавунний водопровід, збудований у 30 роках минулого сторіччя, пролягає під каналізаційними колекторами. Ділянка трубопроводу у цьому місці збудована шляхом дюкерного переходу над одним з каналізаційних колекторів. Ця ділянка повністю замортизована і не підлягає ремонту.

Ускладнені роботи у цьому місці ще й тим, що у каналізаційні колектори відведена підземна річка з вул. Самбірської.

З огляду на усі ці складні технологічні нюанси, було ухвалено рішення провести заміну ділянки водопроводу протяжністю 54 м п методом горизонтального направленого буріння на глибині 5-6 м.

Це може виконати лише спеціалізована організація на підставі укладеного договору. КП «Дрогобичводоканал» одразу розпочало пошук такої організації. 23 липня була підписана угода з виконавцями робіт. 24 липня представники спеціалізованої організації у місці розкопки провели усі необхідні заміри. Відкритий котлован потрібен був для доступу до залізобетонних труб колекторів, щоб визначити геометрію буріння.

Як уже було зазначено, роботи на вул. Самбірській технологічно складні і їх підприємство буде проводити чотирма етапами.

Зокрема, насамперед слід провести заміну вузла регулювання потоків води. 29 липня проведено розкопки на тротуарі, роботи заплановано на 31 липня.

Впродовж другого етапу відбудеться зварювання 9 пластикових труб довжиною 6 м погонних у суцільну монтажну довжину. Роботи будуть проведені 6-9 серпня.

Відтак третій етап становитимуть розкопки траншеї для проведення монтажних робіт, що відбудуться 12-14 серпня. Після цього буде здійснене горизонтальне буріння з прокладанням трубопроводу довжиною 54 м п.

Четвертий етап у технічному сенсі буде найскладніший. Підприємство впродовж 19-23 серпня проведе підʼєднання новозбудованого пластикового трубопроводу до чавунного у двох точках. Відтак буде впорядковано місця розкопок. Заплановані періоди виконання робіт можуть бути кореговані у разі несприятливих погодних умов.

Також наголошуємо на тому, що споживачам вул. Самбірської увесь цей час водопостачання надається у звичному режимі 24/7. Воно буде припинене лише в деякі дні проведення ремонтних робіт.

Просимо проявити витримку та розуміння, не чинити провокацій навколо цієї виробничої проблеми. Підприємство несе повну відповідальність за її вирішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ