Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ремонт вул. Пекарської на завершенні

риває реконструкція вул. Пекарської. За інформацією ЛКП "Львівавтодор", ремонтні роботи зосереджені на всьому відрізку - від вул. Шимзерів до вул. Тершаковців. Про це повідомили 3 серпня Гал-інфо у пресслужб ЛМР.
Фото ЛМР

Виконує роботи підрядна організація ТзОВ "Вельт-Капітал". Вартість робіт 109,4 млн грн. З 1 вересня вул. Пекарську планують відкрити для проїзду транспорту.

"У роботі зараз вся ділянка вул. Пекарської – від вул. Тершаковців до вул. Шимзерів. Усі комунікації ми поміняли, на 90% зроблені тротуари, зроблені парковки і постелена основа для мощення дороги, зроблені велосмуги.

По вул. Шимзерів також замінені всі комунікації і проводимо роботи з облаштування вуличного освітлення, мощення тротуарів і дорожнього полотна.

Найважчим на вул. Пекарській була заміна каналізації і водопроводу. Також ми замінили дві теплотраси, газові мережі і всі під’єднання до будинків", - розповів Михайло Василишин, керівник реалізації проєкту по вул. Пекарській від ТзОВ "Вельт-Капітал".

Розробив проєкт ремонту вулиці ЛКП «Інститут просторового розвитку. Керівник підприємства Олег Шмід відзначає, що після завершення ремонту вул. Пекарська стане доступною для всіх.

"На вул. Пекарській ми зреалізували багато нових проєктних рішень за принципом «вулиці для всіх». Так, на вул. Пекарській є місце для пішоходів, велосипедистів, припаркованих авто і авто, які рухаються по транзиту. Біля медичного університету будуть облаштовані відпочинкові зони, де люди зможуть посидіти на лавочках і облаштуємо там питний фонтан. А облаштована велодоріжка на вул. Пекарській стане частиною загальної веломережі міста. Завдяки їй буде поєднано велосипедним рухом мікрорайон "Майорівка" з центром міста", - розповів Олег Шмід, директор ЛКП "Інститут просторового розвитку".

За його словами, після ремонту вулиця не звузиться, а навпаки - збільшується активна частина дороги за рахунок того, що з вулиці заберуть припарковані авто.

"Колись, через запарковані авто, машини на вул. Пекарській їхали в один ряд і не можливо було обігнати машину, для цього не було місця. Зараз місця стане більше і активна частина дороги стане ширшою", - додав посадовець.

Завершити роботи і відкрити вул. Пекарську для проїзду планують з 1 вересня. Натомість вул. Шимзерів відкриють дещо пізніше.

"Я задоволений темпом виконання робіт на вул. Пекарській. До 1 вересня має бути відкритий проїзд, ми вийшли на фінальну пряму. Ще треба буде 1,5-2 місяці, щоб зробити вул. Шимзерів від вул. Пекарської до Мечникова, максимум – до кінця жовтня, можливо зроблять раніше, залежить від погодних умов.

Відзначу, що це вже зовсім інший простір – прекрасні хідники, місця для паркування, окрема велосмуга, якісне освітлення. Думаю, що мешканці теж задоволені, бо мережі і все покриття замінене.

Є три аварійні дерева, які, на жаль, треба викорчувати, але натомість восени буде висаджено 50 нових дерев на вул. Пекарській. Коли сьогодні є дерево, яке хворе, в аварійному стані, я не хотів би дебатувати. Якщо вже сьогодні зрозуміло, що це дерево довго не проживе, то краще його забрати, а висадити нове дерево. Це також правильно з погляду безпеки. Також не правильно, коли дерево є посеред велодоріжки, тим більше коли воно має елемент аварійності. Загалом баланс по вулиці щодо кількості нових дерев буде плюсовий – ми заберемо три дерева, а висадимо 50 нових дерев.

Також є ряд МАФів, які стоять на хіднику, а це є недопустимо. Тому ці МАФи власники мають забрати до кінця тижня, якщо це не буде зроблено, то місто буде вимушене зробити це примусово. Колись, коли вул. Пекарська була напрямком, на це не звертали уваги. А сьогодні є гарна дорога, а на хіднику стоїть три спарені МАФи – це недопустимо, такого не може бути", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, проєктом реконструкції вул. Пекарської, який розробило ЛКП "Інститут просторового розвитку", передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об’єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Також проєктом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення, а також влаштування благоустрою території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ