Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Реставратори відновили історичні двері на вул. Вітовського у Львові

У межах міської програми співфінансування реставратори відновили дерев’яні двері на вулиці Дмитра Вітовського, 11а.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Про це йдеться на сторінці ЛКП «Бюро спадщини». 

Історичну браму в місті вдалось відновити за підтримки бюро та за співфінансування німецького фонду Ебергарда Шьока.

“Реставрація історичних дверей тривала близько двох місяців. Ми вирівняли деформовану конструкцію дверей, зробили вставки в місцях де дерев’яне полотно було пошкоджене, відтворили втрачені елементи та встановили нове засклення з фацетованим склом”, — розповів представник підрядної організації, яка проводила роботи, Павло Войтович.

Для більшої зносостійкості дерев’яного полотна, фахівці встановили відбійники. 

“Це черговий успішний приклад спільного з мешканцями збереження елементів спадщини міста у програмі співфінансування. Вартість реставраційних робіт становила близько 65 000 грн. З цієї суми місто оплатило 45 742 грн, а іншу частину — мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування”, — розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Як додають реставратори, раніше активні мешканці цього під’їзду самостійно відреставрували вхідні автентичні двері до своєї квартири.

Нагадаємо, минулого року за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища було відреставровано 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу міста Львова, а також 12 вікон та балконних блоків було замінено з металопластикових на дерев’яні. Новий набір заявок на програму співфінансування планується у вересні 2023 року. 

Дізнатися, як стати учасником програми, можна на сайті Бюро спадщини у вкладці /Співфінансування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ