Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Reuters підтвердило загибель свого співробітника через удар рф по Краматорську

Загиблий внаслідок удару росії по Краматорську – Раян Еванс, член команди Reuters, яка висвітлювала війну в Україні, заявило інформаційно агентство увечері 25 серпня.
Раян Еванс

За повідомленням, Еванс працював радником з питань безпеки в агентстві. Він загинув після влучання ракети в готель Sapphire, де він перебував у складі команди з шести людей, – передає Радіо Свобода.

Ще двоє журналістів агентства госпіталізовані. Агентство зазначає, що один із них має серйозні поранення.

«Ми терміново шукаємо більше інформації про напад, у тому числі в співпраці з владою Краматорська, і підтримуємо наших колег та їхні сім’ї», – заявляє Reuters.

Еванс – колишній британський військовий, який працював з Reuters з 2022 року та консультував його журналістів щодо безпеки під час роботи в усьому світі, зокрема, в Україні, Ізраїлі та на Олімпіаді в Парижі. Йому було 38 років.

Редкція агентства висловив співчуття родині та близьким загиблого:

«Райан допоміг багатьом нашим журналістам висвітлювати події по всьому світу; ми будемо за ним страшенно сумувати».

Ще троє членів команди Reuters, які перебували в готелі під час удару, в безпеці, повідомляє агентство. Воно наводить заяви української влади про те, що удару завдала російська армія, але зазначає, що «не змогло незалежно підтвердити, що ракета, яка вдарила по готелю, була запущена Росією, чи що удар по цій будівлі був цілеспрямованим».

Російські військові в ніч на 25 серпня вдарили по Краматорську. Під удар потрапив готель, в якому, зокрема, були журналісти – громадяни України, США і Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ