Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Резніков розповів про ядерну небезпеку та ситуацію з іранськими безпілотниками

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував ситуацію з безпілотниками, що надав росії Іран, часткову мобілізацію, а також розповів про можливість ядерної небезпеки.

Про це він розповів в інтерв'ю агенції "Інтерфакс-Україна".

Резніков повідомив, що так звані референдуми не стали для них новиною, адже вони втратили від 50 тисяч убитими та щонайменше 100 тисяч пораненими. Причому це були підготовлені вояки, тому це абсолютно логічна реакція військово-політичного керівництва Кремля – почати заповнювати ці втрати. Вони заповнювали їх раніше, везли людей із Далекого Сходу, з Балтійського флоту.

"Оскільки його назвали "частковою" мобілізацією, логічно скоротити його до "чмобілізації". Це був абсолютно очікуваний захід і не був для нас новиною. Тому що ми достеменно знаємо реальні втрати російських військ. Ми можемо помилятися на відсотків 10, тому що є тіла, які просто згорають у танках, є тіла, які вони усе-таки забирають (так було принаймні в елітних підрозділах).

Загалом для нас це не новина, те, що було оголошено переляканим ватажком Кремля. Я говорю "переляканим", тому що він сказав, що "підтримує рішення Міноборони та Генштабу". Чиста спроба розділити відповідальність, що означає, що вони самі не впевнені, що вони роблять." - зазначив Резніков. 

Також міністр повідомив, що ситуація з іранськими безпілотниками на стадії вирішення. Збройні Сили на разі вже вміють їх глушити. 

"Ми вже її (проблему, - ред.) вирішуємо. Так, це неприємно, але навіть унікальні системи ППО на 100 відсотків не гарантують закриття неба. Я радий тому, як працюють наші Повітряні сили, збиваючи таку кількість цих "шахедів". Наші навчилися їх глушити. Ми звернулися до наших партнерів, зокрема, які бояться давати нам зброю, але в яких є хороша експертиза. Я їм сказав, що ми дамо вам їхні запчастини, вивчіть їх і дайте нам системи придушення. І низка країн, які не хотіли давати зброю, зацікавилися цією пропозицією", - пояснив міністр.

На запитання журналіста щодо ризиків ядерної небезпеки Олексій Резніков відповів з обережністю. Він вважає, що ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він її використає.

"Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психоне. Наскільки це у відсотках? Я не берусь сказати. Чи залишилися у них носії? Так, лишилися. Його можна донести і "Іскандерами", і "Калібрами", і літаками. Якої вони якості та стану – у мене запитання.

Якось я спілкувався з другим президентом Леонідом Кучмою, який вже завершував передачу Росії ядерної зброї. Він нагадав, що навіть якщо б цей ядерний потенціал не віддали, у 1997 році у нього закінчувався термін придатності. Його все-одно треба було списувати та утилізувати. Ми його весь віддали до Росії. Тому запитання: а в якому стані цей мотлох у Росії? Наші ракети "Сатана" у Росії ще на озброєнні, ми їх робили понад 40 років тому. І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там.

Чи можна налякати українців – на мою думку, вже ні. Тому що за той жах, який росіяни несуть своїми ракетними обстрілами, "Градами", "Смерчами" і продовжують тероризувати міста – прощення їм не буде. Я завжди нашим західним партнерам говорю – перестаньте боятися росіян. Українці їх давно не бояться. Повірте, що їх можна бити. Ми вже їх б'ємо. Якщо ви хочете бути партнерами у цій перемозі, давайте сміливіше.", - зазначив Резніков. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ