Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф атакувала Херсон та Старокостянтинів: подробиці нічного нападу

Уночі 17 грудня війська РФ атакували Херсон та Старокостянтинів Хмельницької області дронів-камікадзе іранської розробки. Загалом росіяни атакували Україну 20 "шахедами" і двома ракетами. Сили ППО збили всі дрони і одну ракету.

Як повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 17 листопада 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59 та 20 "шахедами".

Дрони запускали з районів Приморсько-Ахтарська, РФ та Чауди, Крим.

"До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті бойової роботи збито 20 "шахедів" та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" – не досягла своєї цілі", — йдеться у повідомленні.

Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, війська РФ атакували Херсон та Старокостянтинів Хмельницької області.

"Частина ударних БПЛА була спрямована саме по Херсону. Сьогодні ми бачили серйозну роботу протиповітряної оборони у Херсонській області та Херсоні. Є падіння уламків", — сказав він в етері телемарафону.

Ігнат також зазначив, що російські "шахеди" цієї ночі традиційно прямували у Хмельницьку область, а саме у Старокостянтинів, де розташований аеродром.

"Ми вже знаємо, місто Старокостянтинів стало символом знищення "шахедів". Сьогодні ворог теж спрямував частину ударних БПЛА саме у цьому напрямку", — сказав речник ПС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ