Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф звинуватила Україну у підготовці провокацій в Молдові: деталі

Російське Міноборони звинуватило українських військових у підготовці збройної провокації проти самопроголошеного Придністров'я. В уряді Молдови дали відповідь.

За версією російської міноборони, ЗСУ разом з "Азовом" готують масштабну провокацію.

“За наявною інформацією, найближчим часом київський режим готує збройну провокацію проти Придністровської Молдавської Республіки, яка буде здійснена підрозділами збройних сил України, зокрема із залученням націоналістичного формування "Азов", — заявили у міноборони рф.

Як привід для вторгнення нібито планується інсценувати наступ російських військ з території Придністров'я.

“Для цього українські диверсанти, які беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнені у форму військовослужбовців збройних сил Російської Федерації”, — йдеться у заяві російського відомства.

Там також заявили, що міністерство оборони росії “уважно відстежує” ситуацію на кордоні України з Придністров'ям і готове до “реагування на будь-які зміни обстановки”.

Реакція Молдови

Державна влада Республіки Молдова не підтверджує інформацію, поширену вранці 23 лютого міністерством оборони росії.

“Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних і перевірених джерел Республіки Молдова. Наші відомства співпрацюють із зарубіжними партнерами, і в разі загрози для країни суспільство негайно буде проінформовано”, — повідомили в уряді Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ