Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Рішення допустити росіян до Олімпіади у МОК назвали правильним

Рішення про допуск російських спортсменів на Олімпійські ігри у Бразилії засноване на справедливості, і воно не повинно залежати від політики, заявив глава Міжнародного олімпійського комітету (МОКНУВ) Томас Бах.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) після доповіді голови незалежної комісії Річарда Макларена про порушення антидопінгових правил на Олімпіаді в Сочі рекомендувало усунути усю збірну Росії від Ігор в Ріо-де-Жанейро.

Проте 24 липня МОК віддав першочергове право допускати спортсменів до Ігор міжнародним федераціям. При цьому росіяни, що мають допінг-історію, не мають бути допущені до Ігор.

"Що стосується участі російських спортсменів в цих Олімпійських іграх, то ми повинні були вжити необхідні заходи.

Із-за серйозності звинувачень ми не могли застосувати презумпцію невинності до російських спортсменів. З іншого боку, ми не можемо позбавити спортсмена права довести свою невинність.

Ви не можете карати людину за провали уряду, якщо вона не причетна до них. Саме ці принципи нині реалізовані. Це рішення про справедливість, яке має бути незалежним від політики", - сказав Бах на церемонії відкриття 129-ої сесії МОК.

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ