Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рівень води у Дніпрі біля Херсона знизився на 3 метри

станом на 11 червня на Херсонщині затоплено 309 кв.км.
фото з сайту NV

Рівень води в Дніпрі на позначці «Херсон» вранці 13 червня знизився на 3 метри й становить 2,6 метра. Щогодини рівень води знижується на 1-5 см.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

За розрахунками Українського гідрометеорологічного інституту на основі супутникових знімків, станом на 11 червня на Херсонщині затоплено 309 кв.км.

У районі Нікополя втрачений звʼязок із датчиками вимірювання. Тож наразі достовірні дані про подальше зниження рівня відсутні. Наразі фахівці шукають можливі шляхи визначення рівня та об'єму води Каховського водосховища.

У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить.

Продовжується обміління акваторії у нацпарках «Великий Луг» та «Кам'янська Січ» - на понад 8 метрів. Серед наслідків таке обміління загрожує повним зникненням водно-болотного угіддя «Архіпелаг Великі та Малі Кучугури». З території архіпелагу зникне 54 види риб, а також негативно вплине на 156 видів птахів, що мешкають на островах та заплавах архіпелагу. Під час осінньої міграції на території відмічається до 30 тис. особин водоплавних птахів.

Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства та мобільних лабораторій, у місцях, де це можливо, здійснюють постійний моніторинг якості води та повітря. Відібрані проби:

  • у р. Інгулець показали перевищення по залізу загальному в 1,17 рази, збільшились нітрити, незначне зниження розчиненого кисню. По інших показникам відхилень і перевищень не спостерігається;
  • у точках відбору в р. Дніпро не зафіксовані значні відхилення та перевищення гранично допустимі концентрації по забруднюючих речовинах.

Екологічні інспектори продовжують документувати та обраховувати усю шкоду, нанесену довкіллю через терористичну атаку росії на Каховську ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ