Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Робота обласного управління земельних ресурсів отримала найвищу оцінку – Микола Пшевлоцький

«Львівське обласне головне управління земельних ресурсів станом на 1 січня 2007 року продало 489 земельних ділянок несільськогосподарського призначення, площею 240,27 га вартістю 81,4 мільйони гривень», – про це під час прес-конференції повідомив начальник цього управління Микола Пшевлоцький.
 За його словами, від продажу земель надійшло 71,05 мільйона гривень, з них до державного бюджету 7,12 мільйона гривень, до місцевих – 63,93 мільйони гривень. Микола Пшевлоцький наголосив, що в тому числі з цих земель 39 букло продано на земельних торгах, аукціонах, результатом чого їх стартова ціна перевищує у 2,3 рази. «Стартова ціна була 11,19 мільйона гривень, а продано на суму 26,14 мільйони гривень. Це ділянки у Бродівському, Жидачівському, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському, Сокальському, Старосамбірському, Стрийському, Турківському, Яворівському районах та містах Дрогобич, Львів, Моршин і Винники. «Я переконаний, що така тенденція буде зростати, оскільки продаж земель на аукціонах дає можливість продажу земель за ринковими цінами, які є об’єктивними. А вже вилучені кошти надходять у бюджет розвитку міст територіальності земель, і надалі використовуються за потребами. У планах управління у 2007 році удосконалення також нормативної бази, оскільки це також сприятиме можливості продажу земель. Як відомо, на всеукраїнському рівні на продаж земель несільськогосподарського призначення накладено мораторій, тому продаж зокрема на Львівщині проводиться за місцевою нормативною базою, адже не сформоване загалом національна база функціонування ринку земель на Україні. Є тимчасове положення про порядок продажу земельних ділянок для підприємницької діяльності Львівською міською радою», – сказав під час прес-конференції Микола Пшевлоцький.
Він також наголосив, що потрібно розробити і ввести в дію низку законів, які дозволять продавати землі, адже наразі не розроблено законодавчої бази і інформація про можливості продажу є невідомою ні для підприємців, ні для Львівського обласного головного управління земельних ресурсів.  
Голова ЛОГУ земельних ресурсів наголосив, що порівняно з 2005 роком продано на 28 земельних ділянок несільськогосподарського призначення більше, а ціна продажу зросла на 10,5 мільйона гривень.
Згідно з оприлюдненим звітом роботи управління у 2006 році на 6 Міжнародному ярмарку інвестицій та нерухомості «Україна-ЄС», який проходив в жовтні 2006 року у Львові обласним головним управлінням земельних ресурсів пропонувалось до продажу 8 земельних ділянок площею, 2,76 га. Стартова ціна становила 859,82 тис. грн. На земельному аукціоні продано усі земельні ділянки. Від цього продажу надійшло 1076,9 тис. грн. Крім цього, Львівською міською радою продана одна земельна ділянка, площею 0268 га, вартістю 900 тисяч гривень. Микола Пшевлоцький наголосив, що стартова ціна становила 413,31 тис. гривень: «Аналізуючи продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, можна стверджувати, що вартість 1 метра квадратного земельних ділянок під об’єктами нерухомості суттєво відрізняється від вартості 1 метра квадратних земельних ділянок суб’єктами підприємницької діяльності під забудову на земельних торгах, аукціонах”.
Начальник Львівського обласного головного управління земельних ресурсів повідомив, що середня вартість 1 м кв. земельних ділянок, проданих у 2006 році у Львівській області, становить 33,88 гривень. При чому середня вартість 1 м кв. проданих земельних ділянок у містах обласного значення становить 92,38 гривень, у містах районного значення – 19,60 гривень. Ціна продажу 1 м кв. земельних ділянок, проданих на земельних торгах, аукціонах і конкурсах становить 121,34 гривень.
Микола Пшевлоцький також повідомив, що у 2006 році проводилась конкурсна перевірка діяльності управління земельних ресурсів і оцінка була поставлена задовільна. «Це найвища оцінка в таких випадках», – зазначив Микола Пшевлоцький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ