Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Родичам пояснили, як звільняють полонених воїнів ЗСУ

Окремо торкнулися питання реабілітації та реінтеграції громадян, визволених з місць утримань в росії
фото Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

З ініціативи ГО «Цивільні в полоні» у Координаційному штабі відбулася зустріч з родичами та близькими цивільних, яких незаконно утримує російська федерація.

Участь у заході взяли представники Координаційного штабу, Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та СБУ (Об’єднаного центру), повідомляє в телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Одна з тем, порушених під час зустрічі, стосувалася ініційованих Штабом змін до постанови Кабміну №257, що закріплюють повноваження для повернення з неволі мирних громадян, яких незаконно утримує країна-агресорка.

Також обговорили механізми комунікації й визволення цивільних, щодо яких в рф та на тимчасово окупованих територіях порушені “кримінальні справи” або винесені “вироки судів”.

Окремо торкнулися питання реабілітації та реінтеграції громадян, визволених з місць утримань в росії. За словами представника українського Омбудсмана, такі ініціативи й пропозиції стосовно цього питання є, триває робота над їх реалізацією.

Серед іншого, родичі звернули увагу на джерела інформації про зниклих безвісти мирних громадян, можливі механізми підтвердження їхнього місцезнаходження, а також комунікацію з іноземними державами й організаціями щодо сприяння визволенню поневолених громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ