Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Роковини Голодомору: 23 листопада запаліть свічку памяті
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Роковини Голодомору: 23 листопада запаліть свічку пам’яті

До 86-их роковин Голодомору запаліть свічку пам’яті та освітіть нею дорогу в майбутнє. Про це нагадала у Світовому конкгресі українців.

У суботу, 23 листопада 2019 р., українці всього світу запалять у своїх будинках свічки пам’яті з молитвою за жертви Голодомору-геноциду, заподіяного проти українського народу в намаганні знищити українську національну ідентичність.

Свічка об'єднує нас у зобов’язанні пам’ятати та поширювати історію про Голодомор, невтомно працюючи над визнанням Голодомору геноцидом українського народу кожною державою світу. У 1932-33 рр., у розпал свідомо спланованого голоду, який забрав мільйони невинних життів, лише деякі мали сміливість говорити правду. Однак мало хотів про це слухати. У 2019 р. ми вже  не можемо терпіти страх перед цією правдою.

Попри довголітні намагання комуністичної влади знищити український народ, а також нинішні спроби інших сил дезінформувати та стерти з людської пам’яті злочини Голодомору, український народ знову і знову демонструє свою рішучість у подоланні викликів проти гідності нації та її невід’ємних прав.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) та 20-мільйонна українська діаспора закликають міжнародну спільноту приєднатися до українців у всьому світі у вшануванні жертв Голодомору та у визнанні правди. Злочин Голодомору та мотиви злочинця, яким є тоталітарний режим Сталіна, добре задокументовані. І тому кожна людина вільного світу, яка поділяє основні людські права і свободи, зобов'язана враховувати уроки Голодомору та захищати демократичні принципи і цінності.

У суботу, 23 листопада 2019 р., в Міжнародний день пам'яті Голодомору, помолімось за кожного, хто загинув під час цього геноциду. Нехай же свічка, яка пломеніє у нашому вікні, нагадує світу про минуле та є маяком надії для всіх пригноблених сьогодні народів.

  • Вшануйте жертви Голодомору хвилиною мовчання та молитвою о 19:32 за місцевим часом.

  • Запаліть свічку пам’яті у своєму домі.

  • Візьміть участь у пам’ятних заходах та панахидах у вашій громаді.

Нехай же наша пам’ять про жертви Голодомору буде вічною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ