Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Їм потрібен голод як зброя й надалі", - Володимир Зеленський у зверненні з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів

Щорічно 25 листопада в Україні відзначається день пам'яті жертв голодоморів - одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу.
Володимир Зеленський

У своєму зверненні з цієї нагоди Президент України Володимир Зеленський нагадав, що йдеться про мільйони невинних людей, яких цілеспрямовано і жорстоко замордували голодною смертю в 1920-1930-х роках.

"Точної відповіді на питання, скільки саме людей загинуло, ніхто не знає. Радянська влада замовчувала й приховувала масштаби трагедії. Але це був справжній геноцид українського народу, спроба стерти з лиця землі цілу націю", - наголосив Президент.

Він закликав увесь цивілізований світ визнати голодомори в Україні злочинами проти людяності. "Світ має засудити злочини минулого і зупинити злочини сьогодення", - сказав Зеленський, маючи на увазі теперішню війну Росії проти України. На його переконання, Москва фактично продовжує злочинну політику Радянського Союзу і знову вдається до голоду як зброї.

Володимир Зеленський подякував усім країнам, які вже визнали Голодомор актом геноциду. За 30 років незалежності України їх кількість перевищила 30, у тому числі провідні держави Європи та Америки. "Правда прокладає собі шлях. Світ має не забувати про це", - резюмував Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ