Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні – День пам’яті жертв голодоморів.

У Львові, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, львів’яни, духовенство та представники влади спершу помолилися, а потім запалили сотні лампадок в пам'ять про мільйони українців, які у різні роки зазнали геноциду голодом.

По всій Україні відбулась традиційна загальнонаціональна хвилина мовчання. Опісля в центрі Львова отці відслужили екуменічну панахиду за жертвами голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. А відтак, містяни запалили свічки й лампадки в пам’ять про тих, хто помер від штучного голоду.

Зараз у Львові мешкають 42 людини, які пережили Голодомор 1932-1933 років. Їм, традиційно, місто виплатило матеріальну допомогу.

Нагадаємо, День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада. Люди запалюють вогні на головних площах міст, містечок та сіл, у храмах та власних домівках. Цього року виповнюється 90 років від Голодомору 1932-1933 років, який організував радянський режим. Цей штучний голод Україна та близько 30 країн світу визнають геноцидом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ