Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія хоче мобілізувати ще 400 тисяч контрактників

1 квітня в рф розпочнеться новий набір військовослужбовців контрактників, як відомо, міноборони РФ планує поповнити армію на 400 тисяч військовослужбовців.

 Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Міноборони розіслало до регіонів рознарядки із зазначенням кількості людей, з якими мають бути підписані відповідні документи. Основна частина роботи з набору контрактників ляже на співробітників військкоматів, а відповідатимуть за виконання плану губернатори.

За планами міністерства, у Челябінській та Свердловській областях на професійну службу мають надійти по 10 тисяч осіб, у Пермському краї – 9 тисяч. Цього тижня жителям Воронезької області знову почали роздавати повістки у військкомати, як це було у вересні 2022 року після оголошеної Путіним "часткової мобілізації".

За даними ЗМІ, військкомати намагаються компенсувати втрати російської армії у дефіцитних військових спеціальностях, зараз це водії бронемашин та артилеристи. Проте влада Воронезької області запевняє, що це робиться "виключно для актуалізації даних військового обліку".

Разом з тим речник президента рф Дмитро Пєсков стверджує, що в Кремлі "немає обговорень" щодо проведення другої хвилі мобілізації.

У січні українська розвідка повідомляла, що у росії готуються до нової хвилі мобілізації, і "під прицілом військкоматів" жителі "центральних регіонів", зокрема Москви та Московської області. У столиці рф, вводиться заборона збиратися групами понад 20 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ