Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія хоче захопити Бахмут до початку українського контрнаступу

Росія вимагає від своєї армії захоплення Бахмута до початку українського контрнаступу. Через це ерез це Міноборони РФ та ПВК "Вагнера" об'єднали зусилля.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни.

"Група "Вагнера" продовжує зазнавати великих втрат. Для підтримки просування "Вагнера" після його кульмінації вимагалося від російського МО створити формування ВДВ, щоб дозволити "Вагнеру" майже повністю зосередитися на міських боях", — йдеться у повідомленні.

В ISW зазначають, що фінансист і засновник "Вагнера" Євген Пригожин передав північний і південно-західний фланги міноборони РФ і підтвердив, що підрозділи ВДВ таким чином підтримують головні зусилля ПВК в Бахмуті.

"Підтримка, швидше за все, дозволить "вагнерівцям" отримати більше успіхів у місті та може переконати українські сили відійти. Підрозділи ВДВ під Бахмутом, ймовірно, більш віддалені від прямих, дуже виснажливих міських боїв, ніж частини "Вагнера", і, таким чином вийдуть з боїв за Бахмут в значно кращій формі, ніж "вагнерівці", — зазначили аналітики.

За словами аналітиків, заява про спільну роботу "Вагнера" і російських ВДВ навколо Бахмута свідчить про те, що військове керівництво прагне співпрацювати з Пригожиним, попри недавнє посилення непорозуміння, щоб прискорити захоплення Бахмута.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ