Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Росія хотіла підставити українську біатлоністку за допомогою допінг-проби

Екс-главу Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова просили зіпсувати допінг-пробу української біатлоністка Віти Семеренко. Про це екс-глава Московської антидопінгової лабораторії, інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) розповів в інтерв'ю The New York Times.

Григорій Родченков зазначив, що невдовзі перед проведенням зимової Олімпіади-2014 в Сочі до нього звернувся колишній заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних, який попросив його підмінити допінг-проби української біатлоністка Віти Семеренко, щоб її дискваліфікували зі змагань.

"Я не міг так вчинити з невинною спортсменкою. За час роботи я міняв чимало позитивних допінг-проб на чисті, але не навпаки", – зізнався інформатор WADA.

Він відмовив заступнику міністра спорту Росії, зазначивши, що під час аналізу такої допінг-проби буде помітно, що заборонена речовина підсипана, а не пройшла через організм спортсмена.

За словами Родченкова, саме українські біатлоністки представляли найбільшу загрозу для естафетної команди РФ на майбутніх Олімпійських іграх.

Зазначимо, Родченков зараз живе у США, оскільки у Росії на нього відкрито кілька кримінальних проваджень. У травні 2016 року зізнався в підміні результатів аналізів, які були взяті у російських спортсменів під час зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Додамо, МОК може заборонити Росії брати участь у зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї, оскільки уряд РФ організував програму допінгу, яка допомогла 695 спортсменам уникнути тестування на заборонені хімічні препарати, додає автор публікації.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ