Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія є лідером військової контрабанди у світі: дані розвідки

Росія, станом на сьогодні, є лідером військової контрабанди у світі, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.
Фото - Midjourney

«(Росіяни – ред.) шукають можливості, які пов’язані часто з тим самим сірим імпортом, або з банальною контрабандою. Сьогодні РФ є одним із лідерів або, напевне, лідером військової контрабанди (у світі – ред.). І вона працює у цьому напрямку надзвичайно серйозно, щоб бодай щось у світі назбирати, що може згодитися для використання, модернізації або виробництва озброєння у війні проти України», - заявив він в етері телемарафону. 

За словами представника розвідки, йдеться не про ті обсяги, яких би хотіли росіяни.

«Але тим не менше, такий фактор існує. Те саме можемо говорити про виробництво ракетних озброєнь. На запас (росіяни нічого – ред.) виробляти не можуть, все, що виробляють, фактично зараз і використовується. Але вони працюють над розширенням виробництва і над спроможностями власного оборонного комплексу», - зазначив Юсов.

Відповідаючи на питання, якого характеру імпорту росіяни потребують, щоб розвивати своє ракетне виробництво, представник ГУР сказав, що насамперед це все, що пов’язано з сучасним технологічним прогресом.

«І все те, що стосується сучасної оптики, сучасної електроніки, процесорів, схем, чипів. Безумовно, це те, у чому є критичний брак для російського путінського режиму. І вони намагаються добувати будь-якими способами ці інструменти», - зазначив він.

Окремо Юсов заявив, що російська дронова програма є, і вона розвивається.

«Інша справа - у тому, що обсяги, які декларує ворог, більшою мірою мають пропагандистський характер. Тим не менше, зовсім списувати з рахунків і легковажити цим не можна», - зауважив представник ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ