Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія надалі намагатиметься "пробити" українську систему ППО — ISW

Російські війська, ймовірно, продовжать коригувати ракетні та безпілотні ударні комплекси, намагаючись пробити українську систему ППО.
Робота ППО. Ілюстративне фото

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що 20 січня російські війська провели обмежену серію ударів по Україні на тлі постійних зусиль Росії з випробування і тиску на українську протиповітряну оборону. Українські військові повідомили, що російські сили запустили сім “шахедів” із Приморсько-Ахтарська, Краснодарський край, і три ракети С-300 з окупованої території Луганської області. Повідомлялося, що українські сили перехопили чотири безпілотники і що ракети С-300 завдали удару по Новогродівці Донецької області.

“Речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що нещодавні серії російських ударів були спробою перевантажити українську протиповітряну оборону, і що російські сили продовжують запускати безпілотники і ракети таким чином, щоб пробити і послабити можливості української протиповітряної оборони”, — йдеться в аналітичному звіті.

Зазначається, що Ігнат визнав, що українські війська зосередили значну кількість засобів ППО під Києвом для захисту від регулярних російських ударів, і що українським військам буде важко розосередити ці системи, оскільки російська кампанія завдання ударів продовжується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ