Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія, ПАР та Китай імітуватимуть повітряні атаки під час спільних навчань

Військово-морські сили Росії, Китаю та Південної Африки проведуть навчання, що включають імітацію повітряних атак на кораблі та звільнення заручників від піратів.
Солдат ПАР проходить повз російський військовий фрегат «Адмірал Горшков», 22 лютого. Фото: Getty Images

Про це повідомляє Bloomberg

У навчаннях, які розпочались 17 лютого і триватимуть впродовж десяти днів, беруть участь фрегати, есмінці, нафтові танкери трьох країн. 

Видання пише, що значні маневри відбудуться саме 25-27 лютого. Також військові стрілятимуть з артилерії, повідомляв російський "Інтерфакс" з посиланням на Північний флот країни.

Навчання, відомі як MOSI II, раніше розкритикували деякі з найбільших торговельних партнерів Південної Африки, в тому числі США і ЄС, які поставили під сумнів час проведення навчань, що відбуваються через рік після початку повномаштабного вторгнення рф в Україну. 

"Ми керуємося урядом і вважаємо, що погляди уряду слід поважати", — сказав Сіфіве Сангвені, генерал-лейтенант, який обіймає посаду начальника об'єднаних операцій Сил національної оборони ПАР. Південна Африка там, де вона є, завдяки переговорам і мирному діалогу".

Повідомляється, що в навчаннях бере участь один російський фрегат і один нафтовий танкер, повідомили в SANDF. Китай направив есмінець, фрегат і судно підтримки. Також бере участь один південноафриканський фрегат.

Сангвені відкинув питання про пропагандистське значення навчань для Росії й сказав, що навчання спрямовані на зміцнення співпраці. 

Він також додав, що російські кораблі не планують запускати гіперзвукову ракету "Циркон" під час військово-морських навчань, про що раніше писала російська служба новин "Тасс".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ