Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія підготувала черговий пакет пропаганди проти України - розвідка

російські політтехнологи підготували черговий раунд дезінформаційної кампанії. Новий пакет брехні від РФ розрахований на цільові аудиторії в Україні, США, Європі та Ізраїлі.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

У рамках міжвідомчої взаємодії ГУР отримало інформацію щодо підготовки російським "агентствам соціального проєктування" провокативних матеріалів, спрямованих на міжнародну дискредитацію української держави та розпалювання внутрішньополітичних чвар.

Для поширення серед цільових аудиторій Німеччини, Франції, Ізраїлю та США пропонуються теми: "Африканці: "Франція, забирайся, ласкаво просимо, росія", "Тихоокеанські танці Макрона на граблях", "Економіку Німеччини очікує обвал", "Криза вже увійшла до кожного будинку", "Справи проти Нетаньягу фабрикувалися за тими самими лекалам, що й проти Трампа".

В українському інформаційному просторі плануються публікації на теми: "Хто хабарі бере, а хто на фронт йде", "Політичний спаринг: коли почнеться бій?", "Тушіть світло — виборів не буде", "Так військовий чи мирний час?" тощо.

"російські політтехнологи діють за принципом "крапля правди на тонну брехні". При цьому вони намагаються знайти та актуалізувати реально наявні проблеми й больові точки, зокрема для Заходу", — зазначили у розвідці.

В ГУР підкреслили, що мета всіх матеріалів єдина — переконати українців та їхніх союзників у безперспективності опору, посіяти сумніви і протистояння в антипутінській коаліції та створити враження, що є "важливіші" проблеми.

Кожен матеріал має додаток з рекомендаціями щодо бажаних коментарів "від пересічних читачів" на кшталт: "Напишіть коментар у 200 знаків від імені ізраїльтянина, який живить традиційну ворожість до Європи та Франції. Африка його зовсім не цікавить, але проблеми давніх недоброзичливців приносять задоволення".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ