Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія посилить тактичні наступальні дії в районі Бахмута — ISW

Російські війська, імовірно, вирішили посилити свої тактичні наступальні дії в районі Бахмута — попри те, що Україна, вочевидь, зосередилася на обмежених і локальних контратаках.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначили, що так званий “голова” самопроголошеної “ДНР” Денис Пушилін заявив 16 травня, що російські війська посилили свої сили в районі Бахмута для стабілізації ситуації. Крім того, відомий російський провоєнний блогер стверджував, що чотири невстановлені російські батальйони були розгорнуті на флангах навколо Бахмута, щоб запобігти українським проривам.

“Російські заяви про російське підкріплення узгоджуються із заявою заступниці міністра оборони України Ганни Маляр від 15 травня про те, що російські війська розгортають додаткові сили повітряно-десантних військ для захисту флангів Бахмута, імовірно, з інших ділянок фронту”, — йдеться в аналітичному звіті.

За даними ISW, станом на 16 травня російські війська продовжували здобувати незначні успіхи в самому Бахмуті, а Міністерство оборони Росії продовжувало стверджувати, що російські сили навколо Бахмута зосереджені на відбитті українських контратак. 16 травня Міноборони Росії заявило, що підрозділи 4-ї мотострілецької бригади (2-го армійського корпусу "ЛНР") відбили 10 українських контратак біля Іванівського, що на 6 км на захід від Бахмута.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ