Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія тримає у полоні понад 3 тисячі українських військових та цивільних

У полоні Росії знаходяться 3,4 тисячі українських військових та цивільних, щонайменше 15 тисяч вважаються зниклими безвісти під час повномасштабної війни.

Про це Суспільному повідомила уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.

"15 тисяч — громадян України зниклих безвісти (військові і цивільні), 3,4 тисячі — підтверджених Росією в полоні (військові і цивільні)", — повідомила вона.

Як пише видання, раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що ідеться про 3,4 тисячі саме військовослужбовців, ця інформація не відповідає дійсності.

Нагадаємо, 31 грудня 2022 року Україна звільнила з російського полону 140 людей, повідомив керівник ОП Єрмак. Серед них є поранені, захисники Маріуполя та острова Зміїний, добровольці Тероборони зі Славутича та військові з Бахмутського напрямку. Також в Україну вдалося повернути пітбуля, який перебував з українськими військовими на "Азовсталі" в Маріуполі. Після того, як у травні з заводу евакуювали військових, собаку вивезли до Росії.

З 24 лютого 2022 року з російського полону вдалося повернути 1 596 українців, повідомив. Серед них 187 українських жінок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ