Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія засудила кримськотатарського активіста Ансара Османова

Російський Південний окружний військовий суд засудив кримськотатарського активіста Ансара Османова до 20 років позбавлення волі.

Перші 5 років він має провести у в'язниці, повідомляє "Кримська солідарність".

Це на 2 роки більше, ніж запросив для нього прокурор і перший такий термін за цією категорією кримінальних справ. Найбільший до цього був 19 років.

Його звинуватили у причетності до діяльності політичної партії "Хізб ут-Тахрір", яка у РФ визнана терористичною організацією.

"Сотні зниклих, зниклих безвісти, сотні арештів і вироків за надуманими звинуваченнями, катування невинних, вибивання лжепоказань, практика прихованих свідків — по суті, це історія аналогічних доносів НКВС, насильницька депортація мусульман у далекі табори та тюрми живих батьках", — заявив Османов в останньому слові.

Ансар Османов був учасником руху "Кримська солідарність" і регулярно відвідував суди з політично вмотивованих справ. До арешту він працював художником різьбярем по дереву. Нині у його сім'ї без батька ростуть п'ятеро дітей.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року з 4 години ранку в кількох районах півострова Крим співробітники ФСБ проводили обшуки в будинках кримськотатарських активістів. За підсумками чоловіків затримали та доставили до Управління ФСБ у Сімферополі та Севастополі. Ансара Османова заарештували після проведення слідчих заходів у його будинку. Активіст проживав у селі Танкове Бахчисарайського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ