Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія збільшує виробництво високоточних ракет: використовуватимуть проти України - ISW

Міністр оборони рфСергій Шойгу заявив, що оборонно-промислова база країни-агресора збільшує виробництво високоточних ракет для використання проти України.
Літак-носій гіперзвукової ракети типу "Кинджал"

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Шойгу виділив державну корпорацію "Тактическое ракетное вооружение" як зразкове оборонне підприємство, заявивши, що воно успішно розпочинає серійне виробництво ракет і розробить плани щодо подвоєння поточного обсягу виробництва в найближчій перспективі", - йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що акцент Шойгу щодо збільшення виробництва високоточних ракет узгоджується зі зміною риторики рф стосовно використання агресором цих ракет для нанесення ударів по об'єктах військової інфраструктури в тилових районах України.

Цими заявами, РФ, імовірно, прагне створити видимість активних і демонстративно позитивних дій "на тлі зростаючого в російському інформаційному просторі занепокоєння з приводу можливого українського контрнаступу". У ISW також вважають, що Шойгу, ймовірно, намагається відвести звинувачення, що посилюються, в тому, що Міноборони рф не може забезпечити окупаційні війська достатньою кількістю боєприпасів.

"Шойгу заявив, що російська оборонно-промислова база (ОПБ) збільшила темпи виробництва і обсяги виробництва, і заявив, що на сьогодні у 2023 році російські війська отримали достатньо боєприпасів, щоб завдати значної шкоди українським силам", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ