Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія змушена посилювати ППО біля аеродромів через атаки дронів

Розвідка Великої Британії вважає, що після останньої атаки дронів росія «переосмислює» свою позицію протиповітряної оборони, щоб мати змогу краще захищатися. Імовірно, окупантам доведеться посилити ППО на аеродромах.

Про це повідомляє британське Міноборони з посиланням на свою розвідку.

Там відзначили, що в ніч проти 30 серпня рф зазнала до п’яти окремих атак ударними безпілотними літальними апаратами, що є найбільшою атакою по росії з початку війни. Зокрема, на аеродромі у Пскові були пошкоджені військово-транспортні літаки. Протягом серпня росія зазнала 25 окремих атак безпілотників.

«Багато із цих БпЛА досягли своїх цілей, що, ймовірно, означає, що російська ППО має труднощі з їх виявленням і знищенням. росія, ймовірно, переосмислює свою позицію протиповітряної оборони в районі між Україною та Москвою, щоб краще протистояти цим нападам», — вважає розвідка Великої Британії.

Розвідники зазначають, що попередні удари по російських військових авіабазах змусили рф розосереджувати свої літаки по всій території. Однак нещодавні удари по Сольцях і Пскову продемонстрували, що БпЛА мають значний радіус дії, що ускладнює подальше розосередження.

«Цілком імовірно, що росії доведеться розглянути питання про додавання додаткових систем протиповітряної оборони на аеродроми, які, на її думку, перебувають під загрозою атак БпЛА», — резюмувало британське Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ