Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни обстріляли Київ та низку інших областей: є загиблі та поранені

В ніч на 5 червня росіяни посилили свої атаки по областях України.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Зокрема, сьогодні вранці під час повітряної тривоги пролунали вибухи в Києві. Як зазначив мер столиці Віталій Кличко, кілька відбулися в Дарницькому та Дніпровському районах столиці. За його словами, окупанти вдарили по об’єктах інфраструктури, жертв немає. Одну постраждалу особу госпіталізували. Служби ще працюють на місцях, що зазнали атаки.

Водночас Київська ВА повідомила, що Сили протиповітряної оборони України збили над Обухівським районом області російську ракету.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко повідомив, що недалеко від міста ворог здійснив обстріл. Станом на зараз інформації щодо руйнувань у Броварській громаді немає.

Голова Дніпропетровської ОВА (ОДА) Валентин Резніченко повідомив про те, що вночі окупанти обстріляли Зеленодольську громаду Криворізького району. Є руйнування житлових будинків у двох селах.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти обстріляли фосфорними боєприпасами село Черкаські Тишки, що на Харківщині.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що за минулу добу у Сєвєродонецьку росіяни обстріляли «Азот», у Лисичанську – будівлі поліції та пошти. Також є постраждалі серед мирного населення.

Так, вчора зранку внаслідок обстрілів армією рф у своєму помешканні в Лисичанську загинула жінка. Вдень у цьому ж місті отримали поранення двоє чоловіків. Зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню росіяни 4 червня обстріляли Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівку, Врубівку та Тошківку.

Авіаційні удари вертольотами Ка-52 нанесені в районах Гірського і Мирної Долини, літаками Су-25 – по Устинівці. Ракетного удару із комплексу «Точка-У» завдано по Лисичанську.

Відомо про значні руйнування в Гірському, де пошкоджено 13 будинків. У Лисичанську – п’ять, а також відділення Укрпошти та будівля відділу поліції. У Сєвєродонецьку після артилерійського обстрілу пошкоджено приміщення цеху контрольно-вимірювальних приладів та автоматики на території об’єднання «Азот». Інформація по іншим населеним пунктам ще уточнюється.

Зараз за підтримки артилерії російська армія продовжує штурмові дії у Сєвєродонецьку, контролює східну частину міста. Крім того, противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

За минулу добу відбито п’ять атак ворога, знищено три танки, чотири артилерійські системи, одинадцять бойових броньованих машин, двадцять шість одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та два БПлА типу «Орлан-10».

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що окупанти вночі обстріляли місто Дружківка Донецької області. Щонайменше одна людина загинула, одна поранена, зруйновані приватні будинки.

Міський голова Краматорська у своєму фейсбуці повідомив про нічний авіаприліт у місті. За попередньою інформацією без жертв, але серйозні пошкодження на двох підприємствах міста.

Водночас Енергоатом у своєму Telegram-каналі повідомив, що сьогодні, о 5:30 ранку російська крилата ракета, схожа на ракету типу „Калібр“, пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ