Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни цілились саме по дитячій лікарні, – правоохоронці

Українські правоохоронці вважають, що по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві влучила російська ракета Х-101, і вразила вона «саме ту ціль, на яку була запрограмована».

Про це ввечері 8 липня повідомило Радіо Свобода поінформоване джерело в правоохоронних органах.

«На відео видно ракету, яка за формою та пропорціями (відношенням довжини корпусу до його ширини) повністю відповідає крилатій ракеті. На це також однозначно вказує наявність двох крил, які знаходяться в нижній частині корпусу, що відповідає конструкції ракети Х-101. Ззаду на ракеті наявні три рулі керування, що також характерно для ракети Х-101 (натомість у ракети «Калібр» та у всіх зенітних ракет рулів по чотири). Перед рулями в нижній частині корпусу ракети спостерігається наявність двигуна, який знаходиться поза межами корпусу ракети знизу. Це притаманно саме ракеті Х-101, у якої двигун висувається з корпусу ракети після пуску з літака», – вказують фахівці.

Також вони навели аргументацію на користь того, що ціллю атаки була саме дитяча лікарня, а не будь-який інший об’єкт.

«Перед самим заходом на ціль ракета Х-101 робить запрограмовану «гірку» для збільшення кута атаки, що ми і бачимо на відео. На відео ми не спостерігаємо задимлення чи горіння ракети, вона рухається по запланованій траєкторії «гірки» перед ціллю, що свідчить про те, що вона не була пошкоджена засобами ППО і вразила саме ту ціль, на яку вона була запрограмована», – наголошує джерело Радіо Свобода в правоохоронних органах.

Також експерти наголошують, що висновок про використання ракети Х-101 «підтверджується даними з місця влучання».

Раніше судові експерти Міністерства юстиції України за отриманими відеокадрами та вилученими на місці події залишками ракети зробили попередні висновки щодо удару, завданого зранку 8 липня по дитячій лікарні «Охматдит» у центрі Києва. Вони також заявляють про те, що по лікарні влучила російська ракета Х-101.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ