Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Російська оборона - це просто потьомкінське село": Буданов викликає лють у кремлі

Голова ГУР МО Кирило Буданов прокоментував спецоперації, спрямовані проти росії та про ядерну загрозу окупанта.

Журналісти видання The Economist поспілкувались з бойовими побратимами Кирила Буданова, його підлеглими офіцерами, а також розвідниками західних держав, аби розкрити характер керівника української воєнної розвідки.

Помічники голови розвідки кажуть, що на нього було скоєно «щонайменше десять» замахів. Останнього, 29 травня, балістичні ракети, крилаті ракети та безпілотники влучили в його офіс на Рибальському. 

У самого ж Кирила Буданова запитали про зухвалі спецоперації, спрямовані проти держави-агресора, а також про ядерну загрозу від росії.

Як пише видання, Україна не підтверджувала своєї причетності до спецоперацій на території росії, однак генерал Буданов майже не поважає офіційної двозначності.

«Ми на війні. Безпілотники над Кремлем показали світові, що російська оборона — це просто потьомкінське село», - сказав Буданов. 

Начальник ГУР МО України наголосив, що без стратегічної поразки росії та трансформації влади у ній миру не буде, а ризик використання агресором ядерної зброї ― невисокий. Видання зазначає, що 9 років вивчення російської агресії дають йому унікальну можливість оцінити ризики ядерної ескалації.

“Як керівник розвідки, кажу вам прямо ― цього не буде. При всій моїй неприязні до рф, там не так багато ідіотів, які керують країною”, ― зазначив Кирило Буданов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ