Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російська сторона ймовірно контролює 65% Бахмута - ISW

Станом на ранок 29 березня російські військові, ймовірно, контролюють 65% Бахмута на Донеччині: протягом останнього тижня армія РФ зайняла додаткові 5% міста.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни (ISW).

Військові ПВК "Вагнер", ймовірно, захопили Артемівський завод обробки металів на півночі Бахмута.

"28 березня російські мілблогери широко заявляли, що бійці "Вагнера" захопили Артемівський завод обробки металів і працюють над зачисткою району від решти українських сил. Ці твердження відносно узгоджуються з наявними візуальними доказами російської присутності на заводі", — йдеться у звіті. 

Відтак, на відео від 26 березня було видно, як воєнний кореспондент російського видання РИА Новости "пересувається по території комплексу з видимою легкістю", що свідчить про те, що ПВК "Вагнер" контролює територію заводу.

Крім того, за даними ISW, бійці "Вагнера" просунулися ближче до центру Бахмута, взяли під контроль міський ринок і дійшли до Палацу культури.

"Вагнер, ймовірно, працює над консолідацією здобутків у північному та центральному Бахмуті, щоб просунутися до центру міста та розширити зону свого контролю на західний Бахмут", — додають аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ