Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські найманці навмисно обстрілювати мирне населення на Донбасі

Збройні формування Російської Федерації продовжують навмисно обстрілювати мирне населення та населення вздовж лінії розмежування.

Так, за даними звіту СММ ОБСЕ, 9 грудня БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував щонайменше вісім зруйнованих житлових будинків (без дахів, залишилися лише зовнішні стіни) на 150-метровій ділянці вулиці у селищі Чигарі у Південному (колишнє Ленінське) на північному сході від Донецька. Про це повідомив прес-центр ООС.

За допомогою БПЛА СММ також вдалось побачити 12 будинків на південному краї вищезгаданої вулиці та два житлові будинки приблизно за 250 м на схід з аналогічним характером руйнувань. За оцінкою Місії, пошкодження будівель були заподіяні влучаннями артилерійських снарядів.

Зафіксовані СММ ОБСЄ руйнування житлових будинків внаслідок обстрілів з боку окупантів збройних формувань Російської Федерації підтверджують та доповнюють інформацію, яку зафіксували спостерігачі української сторони СЦКК.

Такі дії окупаційної адміністрації Російської Федерації свідчать про її небажання дотримуватися режиму припинення вогню, свідоме невиконання Мінських домовленостей, зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ