Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські найманці продовжують перешкоджати роботі місії ОБСЄ

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців. Про це повідомили 1 травня Гал-інфо у пресцентрі ООС.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ №98/2021 від 29 квітня, Місія продовжує фіксувати факти систематичного перешкоджання роботі патрулів та БПЛА СММ на тимчасово окупованих територіях.

В районі залізничної станції "Червона Могила", що в населеному пункті Вознесенівка, неподалік від Луганська, озброєний представник збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район. А під час планового польоту над окупованою Оленівкою, БПЛА СММ малого радіуса дії зазнав глушіння сигналу GPS.

З метою звинувачення української сторони, найманці Російської Федерації за допомогою засобів РЕБ перешкоджають роботі БПЛА Місії, ставлячи перешкоди в районах зльоту та посадки літальних апаратів на підконтрольній Україні території.

Окупанти продовжують використовувати важливі об’єкти інфраструктури для здійснення вогневих провокацій, що суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Зокрема, під час обстрілу населеного пункту Шуми, 29 квітня, отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України. Для ведення вогню по позиціях українських захисників снайпер найманців використав насосну станцію першого підйому, яка забезпечує питною водою Горлівку, Донецьк та Маріуполь. За фактом цієї цинічної провокації Українською стороною СЦКК направлена відповідна нота на адресу СММ ОБСЄ.

Зазначені порушення з боку збройних формувань Російської Федерації дестабілізують ситуацію вздовж усієї лінії розмежування. Систематичні перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про намагання приховати підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України та унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків.

Вкотре наголошуємо, що українські підрозділи знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ