Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські найманці продовжують перешкоджати роботі моніторингової місії ОБСЄ

Українська сторона СЦКК повідомляє про перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) з боку ЗФ РФ та їх найманців, а саме щодо відкритої погрози збиття безпілотного літального апарату СММ.

Зазначений факт опублікований в Оперативному звіті СММ ОБСЄ № 18/2021.

Так, з метою моніторингу ситуації, 07 липня об 11:25 патруль Місії прибув на околиці тимчасово окупованого населеного пункту Вільхівка для здійснення планового польоту безпілотного літального апарату СММ малого радіуса дії, про який повідомлялося завчасно.

Об 11:30 до команди Місії, яка здійснювала політ БПЛА під'їхав транспортний засіб з двома озброєними найманцями РФ, які наказали спостерігачам приземлити БПЛА, видалити з нього фото- і відеоматеріали та залишити цей район, оскільки в іншому випадку летальний апарат буде збитий. Через 10 хвилин патруль Місії був змушений приземлити БПЛА та покинути район.

Варто зазначити, що подібні факти агресивної поведінки окупантів стосовно патрулів СММ ОБСЄ мають системний характер.

Зокрема у звіті від 29 червня №149/2021 відзначалося, що 28 червня на околиці окупованого населеного пункту Петрівське озброєнні найманці російсько-окупаційних військ, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння вимагали в агресивній формі від спостерігачів Місії пояснень щодо маркувань на дорозі, які раніше наніс патруль СММ для позначення потенційної наявності мін у навколишніх районах. Знахабнілі кремлівські найманці відкрито заявили про наміри щодо умисного встановлення мін на дорогах для подальшого перешкоджання вільного пересування патрулів СММ. Представники Місії були вимушені залишити цей район.

08 липня, під час засідання Постійної ради ОБСЄ, Європейський Союз вчергове закликав РФ забезпечити безперешкодне пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Перешкоджаючи роботі з моніторингу та свободі пересування, збройні формування Російської Федерації продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнутих домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ