Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти на Донбасі не мають довіри серед населення, - штаб ООС

За даними розвідки Об’єднаних сил, підрозділи збройних формувань РФ на Донбасі суттєво недоукомплектовані і хочуть вирішити цю проблему використавши потенціал мирного населення чоловічої статі, але безуспішно. Про це інформує прес-центр ООС.

Агітаційна кампанія і заклики йти служити до війська псевдо республік не викликала довіри у місцевих мешканців і повністю провалилася.

Окупаційна влада, не маючи підтримки та авторитету, просто вселяє страх чоловікам призовного віку. До свого війська вони тепер силоміць набирають поповнення, використовуючи погрози змушують укладати контракти із своїми збройними формуваннями. Залякуваннями також намагаються контролювати й іншу частину населення.

Окупанти можуть тільки грабувати, руйнувати та вбивати і майбутнього у цього регіону з ними не буде. Тому і служити ватажкам бандитів ніхто не бажає. Контролювати людей окупанти можуть тільки агресивними методами.

А комплектація особовим складом з’єднань та частин окупантів продовжується за рахунок найманців з РФ.
Про якийсь бойовий дух у підрозділах окупаційних військ РФ говорити не варто, він давно зломлений. Про це свідчить дуже низький морально-психологічний стан. Не припиняються самогубства та дезертирство особового складу. Вживання алкоголю та наркотиків у них стає нормою, і їхні ватажки втрачають контроль над підлеглими.

Нашими засобами оптико-електронної розвідки було зафіксовано, що з 1 по 26 липня ворог обстрілював українські позиції поблизу таких населених пунктів: Широкине, Попасна, Авдіївка, Піски, Доломітне, Пищевик, Водяне, Павлопіль, Луганське, Старогнатівка, Оріхове, Талаківка, Жованка, Мар’їнка, Новоолександрівка. Від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню ці обстріли припинилися.

Зараз противник вдався до провокацій і робить одиночні постріли зі стрілецької зброї та гранатометів щоб спровокувати наших захисників відкрити вогонь у відповідь, зафіксувати цей факт, а потім використати у своїх злочинних цілях. Українські захисники на провокації не піддаються.

Наша розвідка повідомляє, що за кожне втрачене життя українського воїна окупанти несуть заслужене покарання.

Так, тільки у період з 1 по 26 липня ворог поніс безповоротні втрати, які склали 61 особу (46 з яких бойові) і 54 поранених та травмованих (40 з яких бойові). Окрім цього наші воїни знищили 12 одиниць ворожого озброєння та військової техніки.

З настанням повного і всеосяжного режиму припинення вогню ворог поніс втрати померлими – 3 особи і травмованими – 4. Це сталося внаслідок необережного поводження зі зброєю, вживання алкоголю та наркотичних речовин, спроб самогубства тощо.

Командування Об’єднаних сил наголошує, що у разі загрози життю та здоров’ю наших воїнів, при спробах захоплення територій з боку збройних формувань Російської Федерації, військовослужбовці Об’єднаних сил завжди дають і будуть давати відповідь.

Об'єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ