Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти накрили Новотошківське шквальним вогнем

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 та 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Про це інформує прес-центр ООС.

6 обстрілів наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

на околиці Новотошківського – з усього спектру озброєння починаючи зі стрілецької зброї до мінометів різних калібрів та артилерії калібру 122 мм;
неподалік Новолуганського – з мінометів калібру 82мм, стрілецької зброї та ручних протитанкових і автоматичних гранатометів;
поблизу Хутора Вільного – з СПГ;
у районі Кримського – з великокаліберних кулеметів;
двічі біля Троїцького – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та СПГ.

На час потужного обстрілу наших позицій російськими окупантами у районі Новотошківського дітей, які знаходилися у школі, було евакуйовано до бомбосховища. Жертв серед цивільного населення немає! Після закінчення обстрілу навчання продовжилося.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 10 обстрілів по позиціях Об'єднаних сил:

чотири рази неподалік Водяного – з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
два рази поблизу Мар'їнки – з РПГ та стрілецької зброї;
біля Красногорівки – з СПГ та великокаліберних кулеметів;
поблизу Пищевика – з ручних протитанкових гранатометів;
неподалік Старогнатівки – зі стрілецької зброї;
у районі Гнутового – з мінометів калібру 82 мм.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил немає.
Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Проходить технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами (за графіком триватиме до 9 листопада).

3 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Травневого, Золотого, Невельського, Пісків, Південного, Пищевика, Новозванівки, Хутора Вільного, Зайцевого, Водяного, Луганського та Новолуганського.
Минулої доби поранень внаслідок обстрілів зазнав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 факт тяжких тілесних ушкоджень, 1 грабіж, 2 крадіжки та 5 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 16591 особа та 2335 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13302 особи та 1828 транспортних засобів.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 29 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ