Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти обстріляли безпілотник ОБСЄ поблизу Жовтого

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, продовжують навмисно перешкоджати використанню безпілотних летальних апаратів СММ ОБСЄ.

17 лютого спостерігачі СММ ОБСЄ перебували поблизу селища Жовте (на північному заході від Луганська) та керували польотом БПЛА. Несподівано спостерігачі Місії почули дві черги та один одиночний постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1,3 км від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда Місії повернула БПЛА, який отримав пошкодження під час аварійної посадки, та негайно залишила цей район.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об’єднаних сил.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. Подібними збройними нападами, окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ