Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти знову погрожували місії ОСБЄ

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують забороняти спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії. Про це йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 27.12.2018, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії. Так, 25 грудня озброєний представник збройних формувань Російської Федерації в черговий раз відмовив патрулю СММ у проїзді через блокпост поблизу селища Південна Ломуватка на захід від Луганська.

Того ж дня патруль Місії не зміг отримати доступ до місця розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольному владі України районі Донецької області, оскільки охоронців, які могли б відкрити замкнені ворота, на місці не було. А у пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманець російсько-окупаційних військ в котре наказав патрулю Місії залишити цей район.

Крім того, 26 грудня двоє озброєних окупантів збройних формувань Російської Федерації на блокпості поблизу Староласпи на південь від Донецька знову не пропустили патруль Місії до цього населеного пункту, пославшись на ймовірні загрози «безпеці СММ».

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим такі агресивні дії російсько-окупаційних військ, які приймають системний характер та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництво окупантів не бажає співпрацювати з міжнародними спостерігачами, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ