Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські системи на Донбасі блокують зв'язок для безпілотників ОБСЄ

У Європейському Союзі вимагають від Російської Федерації пояснити наявність на Донбасі російських систем, які блокують зв'язок для польотів безпілотних літальних апаратів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться у повідомленні Постійного представництва Великої Британії при ОБСЄ у Twitter з посиланням на заяву представників ЄС на форумі із співробітництва у галузі безпеки.

"Надалі стурбовані блокуванням сигналу безпілотників ОБСЄ на підконтрольних сепаратистам територіях України", - повідомили у британському дипломатичному відомстві.

Разом з тим британські дипломати підкреслили, що "ЄС повторно звертається до делегації РФ з вимогою пояснити присутність Р-330Ж "Житель", що блокує зв'язок на підконтрольних сепаратистам територіях східної України згідно зі спостереженнями СММ".

Дипломати нагадали, що автоматизована станція активних перешкод Р-330Ж "Житель" була помічена 30 серпня поруч з Тельманове, що підконтрольне бойовикам "днр".

Як повідомляв УНІАН, 7 липня Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі заявила, що бойовики терористичної організації "днр" визнали, що використовують сучасні пристрої для глушіння сигналу під час польотів безпілотних літальних апаратів на сході України.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ