Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Розрізання стрічок це не рівень відповідальності уряду, - Шмигаль

Завдання уряду – створити передумови, коли в країні будуть дороги, нормальна екологічна ситуація, и люди зможуть отримувати достойну зарплату. Про це Заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Радіо Свобода.

Зокрема Денис Шмигаль зазначив, що «Велике будівництво» – це державна програма за державні кошти, які витрачаються з державного бюджету.

– Є якийсь об’єкт у «Великому будівництві», за який ви можете сказати, що це наш уряд зробив?

– Один об’єкт? Неможливо так сказати. Україна – велика держава. І я кажу наступним чином. За 28 років незалежності жодного автобану в Україні не збудовано. Це злочин. За 28 років незалежності не вирішена проблема утилізації сміття. Немає навіть державної стратегії. Це також злочин.

– Ви створили стратегію утилізації сміття?

– Ми будемо над цим працювати. Ми це зробимо. Це ті пріоритети, які є і в програмі нашого уряду, і те, над чим ми будемо працювати.

Завдання уряду – створити передумови, коли в країні будуть дороги, нормальна екологічна ситуація, и люди зможуть отримувати достойну зарплату і знайти собі роботу тут, а не за кордоном. Цим має займатися уряд. Якщо сьогодні почати говорити, наш уряд долучився до будівництва школи в селі Білі Ослави Івано-Франківської області, я туди поїду різати стрічку і розріжу її, буду цим дуже пишатися... Звичайно, буду. Але це не рівень відповідальності уряду.

Уряд має відповідати за комфорт життя громадян, за якісну медицину, за добру освіту, за добрі дороги. Це має бути рівнем, предметом гордості будь-якого уряду, якщо в Україні через рік, два або три змінилася ситуація з дорогами, з інфраструктурою, з залізничним сполученням, з електричками, в яких люди їдуть на роботу щоранку, а вони в страшному стані. І всі це знають. І це теж 28 років ніхто не вирішував. Це рівень відповідальності уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ