Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рудківський підрозділ надзвичайників отримав автомобіль

24 квітня, у місті Рудки, завдяки комунікації із закордонними партнерами, начальник Самбірського РВ ГУ ДНС Олег Хім’як забезпечив Самбірський район сучасним пожежним автомобілем «Єльц». Отець за християнським звичаєм освятив авто рятувальників, яке матимуть у користуванні тамтешні вогнеборці - про це Гал-інфо повідомив кореспондент.
ДСНС

Як розповів Олег Хім’як, ця добра справа стала можливою завдяки отцю Анджею Куреку, який познайомив із польськими партнерами. Автомобіль отримали завдяки співпраці із вуйтом ґміни Велька Весь Кшиштофом Волосом. До слова, автомобіль - шостий за рахунком із Польської Республіки. 11-кубовий, вміщає 5 тонн води, 600 л пінооутворюючих. В машині є аварійно-рятувальне обладнання. Тепер буде можливість оперативніше та якісніше надавати допомогу. Він є кращим із наявних, стане добрим помічником для рятувальників у їхній непростій роботі. До того рудківчани послуговувалися старим ЗІЛом-130 із минулого століття, що вміщав 2 т води та 150 л пінооутворюючих. До речі, є й інші напрацювання, які продовжать втілювати після карантину.

Керівники району Андрій Жепко та Віталій Кімак відзначили діловитість головного рятувальника району Олега Хім’яка. Команда рятувальників під його умілим керівництвом робить не лишень те, що вимагають функціональні обов’язки, а значно більше. Це – керівник на своєму місці, користується авторитетом у колективі. Отож Самбірський відділ надзвичайників на доброму рахунку не лише в області, а й вище.

Постійно шукають партнерські стосунки серед друзів із Польщі, Німеччини. «Маємо мрію, щоб такі автомобілі були в радіусі 5 км. Тоді точно знатимемо, що люди почуваються в безпеці». До речі, це шостий автомобіль, який прибув з-за кордону за керівництва Олега Михайловича. Його не порівняти із можливостями застарілого ЗІЛу.

Дай, Боже, щоб ще змінився менталітет у людей, бо бачимо прикрі випадки підпалу, коли горять ліси. На жаль, у нашому районі є палії, які нехтують правилами, підривають екологію.

Голова Рудківської ОТГ Іван Лозинський поякував вихідцю із Рудківщини – п. Олегу, що цей пожежний автомобіль залишився на їхніх теренах.

Присутні оглянули побут рудківських надзвичайників, який в останні роки значно поліпшився.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ