Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" переміг у "Дніпро-1" з рахунком 4:1

Матч 13-ого туру Чемпіонату України Favbet Ліги "Рух" (Львів) – "Дніпро-1" відбувся 12 грудня 2020 року. Львів на стадіоні "Арена Львів". За правилами карантину матч проходив без глядачів. Про це повідомили у пресслужбі ФК "Рух".
Фото ФК "Рух"

Заключний матч першого кола Української Прем’єр-Ліги мав неабияке значення для обидвох команд. Дніпряни прагнули перервати свою п’ятиматчеву програшну серію. Натомість «жовто-чорні» горіли бажанням здобути першу історичну перемогу в елітному футбольному дивізіоні, і, як наслідок, залишити останню сходинку турнірної таблиці. 

З подвійною мотивацією на поле виходив 19-річний нападник «Руху» Микола Кухаревич. На тижні Президент клубу Григорій Козловський у авторському влозі «Оба-На!!!» проанонсував, що на матчі проти «Дніпра-1» за діями Миколи особисто стежитимуть скаути одразу кількох грандів європейського футболу. 

Для підопічних Івана Федика гра розпочалася якнайкраще. «Рухівці» вже на 4-ій хвилині відкрили рахунок. Результативну атаку довгою діагональною передачею розпочав Максим Білий. Микола Кухаревич у карному майданчику дніпрян нав’язав верхову боротьбу оборонцю гостей, після чого м’яч потрапив до Юрія Климчука. Хавбек «жовто-чорних» відпасував на Федорчука. Валерій точним ударом метрів з двадцяти відправив м’яч у сітку – 1:0! 

Згодом Валерій Федорчук знову наважився на дальній постріл. На цей раз м’яч пролетів у лічених сантиметрах над поперечиною. А вже на екваторі першого тайму «рухівці» могли подвоювати рахунок. Ярослав Мартинюк виграв у центрі поля єдиноборство й стрімко розігнав атаку «жовто-чорних». Хавбек на підступах до штрафного майданчика «Дніпра-1» віддав передачу на Климчука. Юрій з-під двох гравців суперника цілив у дальній кут – м’яч влучив у стійку.

Все ж емоції радості на полі «Арени Львів» вибухнули знову. І сталось це на 36-ій хвилині. Ростислав Русин зряче подав зі стандарту у ствір воріт «Дніпра-1». Оборонці гостей проґавили у власному карному майданчику Валерія Федорчука, який точним ударом головою оформив дубль – 2:0.

Свій перший по-справжньому небезпечний момент дніпряни створили під завісу першого тайму. Після подачі зі стандарту в штрафному майданчику «рухівців» виникла певна пожежа. Скористатися нею спершу намагався Сергій Логінов, втім його удар метрів з п’яти заблокував Максим Білий. Із другої спроби пробити оборонні редути господарів пробував Олексій Хобленко – безрезультатно.

Все ж останнє слово у першому таймі було за підопічними Івана Федика. «Жовто-чорні» розіграли гольову комбінацію, як по нотах. Бойчук віддав передачу на хід Мисику, Мар’ян першим же дотиком з лівого флангу прострілив на Кухаревича. Микола зіграв блискуче: спершу прийняв м’яч і з розвороту вгамселив у дальню дев’ятку – 3:0! Для 19-річного нападника цей м’яч став дебютним в Українській Прем’єр-Лізі. 

По перерві «рухівці» діяли, як-то кажуть, по рахунку: надійно в обороні та агресивно при контратаках. Перший гольовий момент у другому таймі «жовто-чорні» створили на 82-ій хвилині. Господарі розігнали швидку атаку центром поля, яка завершилася ударом Романа Гагуна по воротах дніпрян – м’яч пролетів над поперечкою. 

Решту голів команди залишили на десерт. Спершу гості скоротили відрив після стандарту. Сергій Кравченко подав, Олександр Сваток виграв другий поверх й ударом головою відправив м’яч у сітку – 3:1.

Менше, ніж за хвилину «жовто-чорні» забили вчетверте за матч. Кондраков на фланзі перехопив м’яч та віддав передачу на хід Бойчуку. Богдан увірвався у штрафний майданчик гостей та прицільно прострілив на Климчука, якого оборонці залишили одного перед власними воротами. Юрій своїм шансом скористався та встановив остаточний рахунок у матчі.

У підсумку 4:1 – «Рух» розгромно переміг «Дніпро-1» на своєму полі і здобув історичну першу перемогу в УПЛ. Це дозволило «жовто-чорним» піднятися у турнірній таблиці й завершити перше коло чемпіонату на 12-ій сходинці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ