Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рух» поповнив склад п’ятьома новачками

У конференц-залі готелю «Святослав» спортивний директор винниківського «Руху» Володимир Лапіцький презентував одразу п’ятьох новачків. Хлопці вже провели перше заняття з новою командою, і, сподіваємося вже в найближчому майбутньому вони допоможуть жовто-чорним в офіційних поєдинках Першої ліги.

Повноцінний контракт на 1 рік підписав із винниківським клубом відомий захисник Іван Лобай. У професійній кар’єрі 22-річного уродженця Червонограда до цього був лише один колектив – львівські «Карпати». Після закінчення навчання в Академії «зелено-білих» Іван перейшов до юніорського складу команди під керівництво Андрія Тлумака. Згодом завдяки непоступливій та майстерній грі домігся місця і в стартовому складі першої команди «Карпат». На талановитого та перспективного оборонця звернули увагу і селекціонери національних збірних України різних вікових категорій – зокрема, Лобай виступав у командах U-16, U-17 та U-18. За «Рух» Іван Лобай гратиме під 70-им номером.

Окрім нього, «рухівцями» на правах оренди терміном на 1 рік стали ще два «карпатівці» – флангові півзахисники Андрій Ременюк та Володимир Войтович. Недавній учасник Євро серед 19-річних у складі збірної України Ременюк зазвичай діє на правому крилі, за рахунок швидкості та техніки може результативно вирішити ігрові епізоди на футбольних полях. Він є вихованцем львівського ЛДУФК, в якому навчався до 2016-го року. Після цього грав за «Карпати», спочатку виступав за юнацьку команду, потім – за молодіжну. У грудні 2017-го став одним із трьох молодих «карпатівців», які вирушили на стажування в іспанські «Валенсію», «Вільярреал» та «Леганес». Дебютував за «Карпати» 4-го березня 2018-го року в домашньому поєдинку 22-го туру Прем'єр-ліги проти «Шахтаря» (0:3). У «Русі» в 19-річного Андрія Ременюка буде 23-ій номер.

Володимир Войтович, котрий у винниківській команді виступатиме під 98-им номером, є одним із найталановитіших вихованців дитячо-юнацької структури «Карпат». Він найкраще проявив себе на позиції лівого півзахисника. Його ігрові характеристики приблизно такі ж, як у Ременюка, – швидкість, техніка та націленість на ворота суперників. Цього сезону 20-річний Володимир Войтович зіграв у 6-ти матчах молодіжного складу «Карпат», у 4-ох з них виходив у старті, а також відзначився 2-ма забитими м’ячами.

На правах річної оренди відтепер за винниківський «Рух» виступатиме і 21-річний оборонець Дмитро Шевченко, який належить донецькому «Шахтарю». Уродженець Прилук Чернігівської області, який обрав у «Русі» номер 18, виступав за різні юніорські та молодіжні команди зі системи донецького клубу та допоможе зацементувати захисні редути винниківського колективу.

Попереду ж керівники «Руху» розраховують на вже досить відомого в українських футбольних колах нападника Артура Загорулька, який підписав із винниківським клубом повноцінний контракт на 1 рік. 25-річний уродженець Одеси ще 2012-го року потрапив у систему донецького «Шахтаря», згодом виступав за луганську «Зорю», маріупольський «Іллічівець», полтавську «Ворсклу» та донецький «Олімпік». За «Рух» форвард гратиме під 27-им номером.

ФК «Рух»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ